1 Haziran 2012 Cuma

35. GELENEKSEL KEMAH KÖYLERİ DOSTLUK TURNUVASI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI


35. GELENEKSEL KEMAH KÖYLERİ DOSTLUK TURNUVASI AÇILIŞ TÖRENİ
ÜSKÜDAR SELİMİYE STADI'NDA YAPILDI.


1978 yılından bugüne çok önemli bir misyon yüklenerek günümüze kadar kesintisiz gelen Geleneksel Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası’nın 35. Yıl açılış töreni bir şölen havasında Üsküdar Selimiye Stadı'nda yapıldı.


Kemahlılar Derneği
tarafından organize edilen açılış töreninde biraraya gelen Kemahlılar ve misafirler birlikte olmanın keyfini ve gururunu yaşadılar.




Sunuculuğunu Recep Babacan ve Fikret Kekeç’in yaptığı törene; Kemahlı hemşehrilerimizle birlikte Bölge Milletvekilleri Mustafa Ataş ve Celal Dinçer, Kemah Kaymakamı Hasan Ongu, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Erzincan İl Meclis Üyesi Mahmut Cantekin, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başta olmak üzere bir çok bürokrat, dernek temsilcileri ve işadamları katıldı.
Bu seneki turnuvaya katılacak olan 15 köy takımıyla birlikte İstanbul Kemahspor U19 ve A takımı da seyircilere tanıtıldı. Ayrıca bu sene İstanbul Kemahspor çatısı altında çalışmalarını yürüten Halkoyunları ekibide oynadıkları oyunlarla beğeni topladılar.

Törende yapılan konuşmaların ortak teması ise; eşi benzeri olmayan bu geleneğin farkında olalım ve birlik ve beraberliğimizi daha ileri düzeye taşıyalım yönündeydi.

Açılışın son bölümünde ise THM sanatçıları Serpil Efe ve Halk müziğinin yaşayan efsanelerinden Belkıs Akkale sahne alarak, orkestra eşliğinde misafirlere unutulmaz bir türkü ziyafeti çektiler. Açılış şöleni çalınan davul-zurna eşliğininde çekilen halaylarla son buldu.



Kemahkalesi.com





*****

*****

*****

*****

*****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder